Waarom is netwerken zo belangrijk voor startende ondernemers?

“Your network is your net worth” is een bekende uitspraak in de wereld van ondernemen. Hier zit dan ook zeker een kern van waarheid in. Hoe groter of beter je netwerk is, hoe meer kans je hebt op succes als ondernemer. Waarom is netwerken zo belangrijk voor startende ondernemers? In dit artikel ontdek je 3 redenen waarom netwerken extreem belangrijk is voor startende ondernemers.

Reden 1: één belletje verwijderd van het beste advies

De ondernemer met het beste netwerk kan in een handomdraai geweldig advies daarvan ontvangen. Heb je bijvoorbeeld problemen met je marketing? Dan vraag je die ene professionele marketeer om advies. Ben je opzoek naar een opslaglocatie voor je voorraad? Misschien heeft die ene vastgoedondernemer nog wel een tip voor een goedkoop pand. Wanneer je mensen uit allerlei verschillende soorten vakgebieden kent, kun je vaak door middel van één telefoontje het beste advies van hen ontvangen.

Reden 2: potentiële samenwerkingen

Ten tweede biedt een kwalitatief, uitgebreid netwerk mogelijkheden tot interessante samenwerkingen. Waar je zonder netwerk alles alleen moet doen, kun je met een goed netwerk krachten bundelen. Wil je bijvoorbeeld als personal trainer meer impact maken? Werk dan samen met een voedingscoach. Jij zorgt dan voor de trainingen en je samenwerkingspartner voor het juiste voedingspatroon daarbij. Wanneer jullie elkaar promoten en jullie diensten op elkaar afstemmen, is de kans groot dat jullie uiteindelijk al jullie concurrenten zullen verslaan.

Reden 3: klanten

Een derde reden waarom netwerken zo belangrijk is, is het feit dat er mogelijk klanten in je netwerk kunnen zitten. Je hoeft dan maar één e-mail te sturen of één telefoontje te plegen om te achterhalen of iemand geïnteresseerd is in je product of dienst. Dit soort sales hebben bovendien een extra hoge winstmarge. Je bespaart op deze manier namelijk een hoop marketingkosten. Ken je elkaar zo goed dat je elkaar regelmatig ziet? Dan kun je ook de eventuele verzendkosten besparen wanneer je je product of dienst verkoop aan een bekende uit je netwerk.

Conclusie

Op basis van deze 3 redenen kunnen we wel concluderen dat je netwerk inderdaad vergelijkbaar is met je netto waarde. De ondernemer met een goed en groot netwerk heeft geweldige kansen op het gebied van advies, samenwerkingen en klanten.

Tags

Share this post:

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.